Eti Krom kapatıldı!

Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım A.Ş’ye ait maden ocaklarında 350’ye aşkın maden işçisinin çeşitli haklar talep ederek isteklerinin yerine getirilmesi için 11 gündür devam eden iş bırakma eylemi sonucunda Eti Krom geçici süreliğine kapatılmasına ve tüm işçilerin ise ücretsiz izne çıkartılmasına kararı verildi. 

Eti Krom işçileri 11 gündür iş bırakmıştı… Şirket kapandı, işçiler ücretsiz izne çıkarıldı

Eti krom3
Eti Krom Kapatıldı!

Alacakaya ilçesinde 300’ü aşkın maden işçisi eylem kararı almasının ardından başlatmış oldukları eyleme 11 gündür devam ediyor. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve ücretlerine zam yapılmasına isteyen maden işçileri kararlılıkla eylemlerine devam ederken yönetimden maden işçilerinin eylemlerini kıracak bir adım atıldı. Kef maden işletmesinin ekonomik gerekçelerle geçici olarak kapatılmasına işçilerin ise ücretsiz izne çıkartılmasına karar verildi.

Eti krom banner 2 kopya
Eti Krom Kapatıldı!

”Ekonomi bahane edildi işletme kapatıldı”

Eti krom2
Eti Krom Kapatıldı!

Eti Krom şirketinden yayınlanan genelgede, “Şirketimiz yönetim kurulu tarafından alınan karar gereğince Kef Maden işletmesinin ekonomik gerekçelerle aksi kararlar alınıncaya kadar geçici süre kapatılmasına çalışan işçilerin ücretsiz izne çıkartılmasına karar verilmiştir.  09.07.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere alınan kararlar Kef Maden İşletmesinde görev yapan Eti Krom A.Ş. Yılkrom Maden ve Enerji Yat. Tic. San A.Ş. ve Eti Beton Atık Geri Kazanım A.Ş. kadrosunda görev yapan mavi yakalı tüm çalışanlarımızı kapsamaktadır. Bölüm yöneticilerimiz tarafından bölümlerinde çalışan mavi yaka personellerine gerekli bilgilendirmeyi yapmaları  ve işbu duyuruyu yayınlamaları gerekmektedir.

Alınan karar Kef Maden işletmesi haricinde şirketimizin diğer işletmelerini kapsamamaktadır” denildi.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz