Eski Rektör Seyit Aydın’a Hapis Cezası İstemi

Kastamonu Üniversitesi Eski Rektörü Seyit Aydın’a Görevi Kötüye Kullanma ve Suç Uydurma Suçlamaları ile 5 Yıl Hapis Cezası İsteniyor.

Kastamonu 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 4 Haziran 2024 tarihinde görülen duruşmada, Kastamonu Üniversitesi eski rektörü Seyit Aydın’a yönelik ceza davasında dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Savcının mütalaasına göre, Aydın’ın görevi kötüye kullanma ve suç uydurma suçlarından toplamda 5 yıl hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından suçları örtbas eden Men-i Muhakeme Kararı’nın Danıştay tarafından bozulmasının ardından, Aydın’ın Kastamonu 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar verilmişti.

Duruşmada, Seyit Aydın’ın SEGBİS ile duruşmaya katılma talebi mahkeme tarafından reddedildi. Aydın’ın avukatı da duruşmada yer almadı. Mahkeme, sanık müdafinin SEGBİS ile katılım talebinin uygun olup olmadığını değerlendirerek bu talebi reddetti.

Hakkında hapis istemi bulunan kastamonu üniversitesi eski rektörü prof. Dr. Seyit aydın. Fotoğraf: özgür alantor / anadolu ajansı
Hakkında Hapis Istemi Bulunan Kastamonu Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın. Fotoğraf: Özgür Alantor / Anadolu Ajansı

Cumhuriyet Savcısı, Aydın’ın Kastamonu Üniversitesi rektörlüğü döneminde usulsüz atamalar ve disiplin cezaları ile birçok kamu görevlisini mağdur ettiğini belirtti. Savcı, Aydın’ın göreve iade edilen kişilere sistematik mobbing uyguladığını, görev değişiklikleri ile kamu görevlilerini yıldırmaya çalıştığını ve haksız suçlamalarla mobbing yaptığını öne sürdü. Ayrıca, Aydın’ın keyfi disiplin cezaları vererek personeli yıldırdığı, usulsüz atamalar ve cezalarla personeli maddi ve manevi olarak yıprattığı iddialarını da gündeme getirdi. Savcılık, Aydın’ın suç uydurma ve görevi kötüye kullanma suçlarından toplam 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Seyit Aydın’ın avukatı, iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu savunarak, Aydın’ın suçlamaların bir karalama kampanyası olduğunu öne sürdü ve görevi süresince hukuka uygun davrandığını ifade etti.

Mahkeme, sanık müdafinin gelecek celseye kadar süre talebini kabul ederek duruşmayı 24 Eylül 2024 tarihine erteledi. Bir sonraki duruşma 24 Eylül 2024 saat 11:40’ta gerçekleştirilecek.

Haber: Hasan TAŞKIN

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz