Erbakan’dan, YRP-AKP İttifak Açıklaması!

Yeniden Refah Partisi (YRP), yerel seçimlere kendi adaylarıyla girecek. YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart’taki yerel seçimlere 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023’teki seçimlerde olduğu gibi bir beka seçimi olarak bakmadıklarını söyledi. Erbakan, ”AK Parti ile ittifak yapmamaya; Ankara, İstanbul ve İzmir’de de kendi adaylarımızla seçime girmeye karar verdik.” diye konuştu.

YRP, AKP ile ittifa yapmayacak

65800dc74e3fe01888cb0fe5
Erbakan'dan, Yrp-Akp İttifak Açıklaması!

‘MİLLETİMİZ PARTİMİZİN İTTİFAK YAPMASINI İSTEMİYOR”

Milletin bu seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nin ittifak yapmasını istemediğini söyleyen Erbakan ”İkinci teşkilatlarımız yer almamızı istemiyor. Bu seçimde teşkilatların yüzde 95’i istemiyor.” ifadesini kullandı.

”ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR’DE KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ”

Fatih Erbakan şöyle devam etti:

”Parti olarak bu seçimlere biz 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçiminde olduğu gibi bir beka seçimi olarak bakmıyoruz. Beka meselesi olarak görmediğimiz bir seçimde kendi adaylarımızla seçime girmeyi ve gücümüzü göstermeyi istiyoruz. AK Parti heyetinin partimize bizlere adil ve dengeli bir teklifle gelmediğini görmüş bulunmaktayız. Bu sebepler nedeniyle 31 Mart seçimlerinde herhangi ittifak yapmamak; Ankara, İstanbul ve İzmir’de kendi adaylarımızı gösterme yönünde karar almış bulunuyoruz. Adaylarımızı 10 Şubat’ta Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapacağımız aday tanıtım programımızda inşallah ilan edeceğiz.”

Yrp  akp
Erbakan'dan, Yrp-Akp İttifak Açıklaması!

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ve AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi’ni ziyaret etmişti.

Ala ve Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin ve Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül ile basına kapalı olarak yaklaşık 1,5 saat görüşmüştü.

Fatih erbakan1
Erbakan'dan, Yrp-Akp İttifak Açıklaması!

Görüşmenin ardından Doğan Bekin bir gazetecinin, “Sizin karşı taraftan bir isteğiniz oldu mu? Onların sizden bir isteği oldu mu?” sorusuna, “Yok. Zaten bu konularla ilgili 4 turlu görüşmeler yapıldı. Son olarak gözden geçirildi bazı şeyler. Üzerinde son rötuşlar yapıldı bazı şeylerin. Genel başkanlar düzeyinde artık nasıl bir karar verilecekse biz de ona uyacağız.” yanıtını vermişti.

Bir gazetecinin de “Sıcak bir karşılama oldu.” ifadesi üzerine Bekin, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizim kadim dostlarımız. Bu, siyasetten de öte uzun yıllardır birlikte olduğumuz kardeşlerimiz. Elbette ki biz yakın bir karşılama göstereceğiz. İttifak olsa da olmasa da bizim için bu değişmez.”

Bekin, “İstanbul, Ankara ve İzmir’den belediye başkanı adayı çıkaracak mısınız?” sorusu üzerine de “Bununla ilgili hiçbir şey söyleyemeyeceğiz. Bununla ilgili son sözü Genel Başkanımız söyleyecek.” ifadelerini kullanmıştı.

Ft
Erbakan'dan, Yrp-Akp İttifak Açıklaması!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart’tan sonra belediyelerde yepyeni bir sayfa açacaklarını söyledi.

Erbakan, Yeniden Refah Partisinin 14 Mayıs seçimlerinde pek çoklarının beklemediği bir başarıyı yakalayarak sürpriz gerçekleştirdiğini aktardı.

Daha büyük sürprizi 31 Mart’ta gerçekleştireceklerini belirten Erbakan, “İnşallah 31 Mart’tan sonra belediyelerimizde yepyeni bir sayfa açacağız. Aynen 1989 ve 1994’te olduğu gibi belediyelerde yeniden destanlar yazacağız ve tarih yazacağız.” diye konuştu.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz