Elbistan’da 4.4 büyüklüğünde deprem!

AFAD, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde saat 11.26’da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi.

Kahramanmaraş Elbistan’da Deprem!

Elbistan'da deprem
Elbistan’da 4.4 Büyüklüğünde Deprem!

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde saat 11.26’da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Elbistan, Kahramanmaraş iline bağlı ilçedir. İlçe konumu itibarıyla Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği noktada yer alır. Şehir merkezinin nüfusu yaklaşık olarak 110.000’dir. TÜİK 2020 yılı ADNKS nüfus sayımına göre tüm ilçe nüfusu belde ve köyleriyle birlikte 142.778’dir.

Tarihi çok eski dönemlere kadar uzanan bir şehir olup Osmanlı Devleti’ne son katılan beylik olan Dulkadiroğlu Beyliği’ne başkentlik yapmıştır. Beyliğin başkenti ancak 1507’de savaşta tamamen yakılmasından sonra Maraş’a taşınmıştır. Ancak kısa bir süre Maraş’tan yönetilen beylik 1515’te Turnadağ Muharebesi ile Osmanlı İmparatorluğu’na katılmıştır. Osmanlı padişahı II. Murat’ın annesi Emine Hatun Dulkadiroğlu Beyi Nasıreddin Muhammed Bey’in kızıdır. Günümüzde çarşı yakınlarında bulunan eski Selçuklu Hamamı civarında Beylik kalesi ve sarayı kalıntıları bulunduğu bilinmektedir.

İlçe sınırları Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölümü’nde olup 2547 km² yüzölçümüne sahiptir. Yaklaşık olarak 37 doğu meridyeni – 38 kuzey paraleli arasında bulunan Elbistan’ın kuzeyinde Darende ve Gürün ilçeleri, güneyinde Nurhak ve Ekinözü, doğusunda Malatya ili, Doğanşehir ve Akçadağ ilçeleri, batısında ise Afşin ve Göksun ilçeleri bulunmaktadır.

Çevre illere uzaklığı Malatya şehir merkezine 120 km, Sivas şehir merkezine 232 km, Adıyaman şehir merkezine 160 km, Kayseri şehir merkezine 216 km, Adana şehir merkezine 280 km olup bağlı bulunduğu Kahramanmaraş ili şehir merkezine ise 158 km’dir. Ayrıca ilçenin konumu nedeniyle bir tarafı soğuk iken diğer tarafı sıcaktır.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz