Dikmen Vadisi Emekliler Lokali’nde imza günü

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen Vadisi Emekliler Lokali’nde düzenlenen söyleşi ve imza günü sanatseverleri üç genç yazar ve kitaplarıyla tanıştırdı.

Sibel Yıldız Erden’in  “Sonra Ne Oldu?” kitabı Sezgi’nin yaşamının çocukluktan üniversiteye kadar olan bölümünü kimi zaman gülümseten kimi zaman göz yaşartan olaylar örgüsü içinde başarıyla anlatıyor. Her sayfayı okudukça “Sonra ne oldu” diyerek hemen bir sonraki sayfayı çevirme ihtiyacı duyuruyor.

İlknur Artuğ’un “Kırk” romanı bünyesinde derinlemesine tarihsel bir araştırmayı da barındırıyor. “İstanbul’daki kadim yapı Ayasofya’da insanlığa bırakılan mesaj neydi”, “Bizans Dönemi’nde dehlizlerde saklandığı düşünülen kutsal emanetler nerde” gibi sorulara yanıtlar arıyor.  Artuğ, “Not Defteri” isimli psikolojik romanında okuyucuları rakamların yaşamımızdaki önemini vurgulayan ilginç bir yolculuğa çıkarırken, çocuklar için kaleme aldığı “Elma Kokulu Evler” ve “Renkli Köy”de son yıllarda neredeyse evlere kapalı yaşayan çocukları kırlara, dağlara, bahçelere çıkarıyor, doğayla buluşturuyor.

Dikmen vadisi emekliler lokali’nde imza günü
Dikmen Vadisi Emekliler Lokali’nde Imza Günü

Özlem Toplu söyleşi ve imza günü dolayısıyla sanatseverlerin tanıştığı bir diğer yazar oldu. Toplu’nun, “Uzay Patikası” isimli çocuk kitabında uzay gemisine binerek Satürn gezegenine giden Luna Hanım ve oğlu Aren’in öyküsüne tanıklık ediliyor. Kitap bizzat okuyan ya da ebeveynlerinden dinleyen çocuklarda uzay merakı ve sevgisi uyandırmayı hedefliyor. Kitabın Aleyna Eda Eroğlu tarafından resimlendiğini belirtmekte de yarar var.

Lokalin yaşlı üyeleri genç yazarlara bir yandan kitaplarını imzalatırken bir yandan da  “Sizler edebiyatımızın yeni prensesleriniz” diyerek iltifatta bulundular.

Söyleşi ve imza günü gibi yararlı bir etkinliğe ev sahipliği yapan Dikmen Vadisi Emekliler Lokali’nin Müdiresi Ayşe Seçkin Özyılmaz, üyelerinin etkinliğe gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Lokal üyeleri de Özyılmaz’a teşekkür etti. 

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz