CHP, yaz boyu eğitim buluşmaları yapacak

CHP, 18-19 Temmuz günlerinde düzenlenen 24 saatlik Eğitim Maratonu’nun ardından yaz boyunca 29 ilde düzenlenecek eğitim buluşmalarına hazırlanıyor.

CHP, 24 saatlik Eğitim Maratonu’nun ardından 29 ilde yaz boyu eğitim buluşmaları yapacak

Chp yaz boyu
Chp, Yaz Boyu Eğitim Buluşmaları Yapacak

CHP Milli Eğitim Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş’ın koordinasyonunda 18-19 Temmuz günlerinde Ankara Anıt Park’ta, 24 saat süren bir Eğitim Marotonu düzenlemişti. Açış konuşmasını Genel Başkan Özgür Özel’in yaptığı 24 saatlik maratonda, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, öğrenciler ve velilerden oluşan 92 konuşmacı eğitim konusundaki düşünce, eleştirileri ve önerilerini dile getirmişti.

29 ilde eğitim buluşmaları yapılacak

CHP, şimdi Eğitim Maratonu’nun ikinci kısmı için hazırlanıyor. Özçağdaş’ın maratonun kapanış konuşmasında belirttiği üzere, CHP farklı şehirlerde eğitim buluşmaları düzenleyecek. Buna göre, ağustos, eylül ve ekim ayları boyunca toplam 29 şehir olmak üzere, CHP’li belediyelerin yerel yönetimini üstlendiği 21 il ve diğer bazı illerde, eğitim toplantıları ve buluşmaları yapılacak. Sonbahar aylarından itibaren ise büyükşehirlerde ve henüz takvimde olmayan diğer illerde de eğitim buluşmalarının yapılması bekleniyor.

Program, toplantı-ziyaret-buluşma şeklinde ilerleyecek

Chp yaz 4 kopya
Chp, Yaz Boyu Eğitim Buluşmaları Yapacak

Ziyaret edilen şehirlerdeki akışın sabah saatlerinde yapılacak eğitim toplantılarıyla başlaması öngörülüyor. Buna göre, ilde bulunan eğitim sendikalarının başkanları, eğitim, çocuk ve gençlik alanında çalışan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, akademisyenler ve yerel basın temsilcilerinin yer alacağı iki saatlik bir toplantı düzenlenecek. Toplantılara il ve ilçe başkanları, il ve ilçe eğitim sekreterleri, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri de katılacak.

Eğitim toplantılarının ardından yapılacak il ve ilçe başkanlıkları ziyaretlerine takiben vali ve rektörlerlere eğitim ziyaretleri düzenlenecek.

Program, akşam saatlerinde ise eğitim buluşmalarıyla devam edecek. Kent merkezlerinde, yurttaşlar, öğretmen ve öğrencileri akademisyenler, sendikacılar ve CHP il örgütlerinin katılımıyla açık alanda forum düzeninde buluşmalar düzenlenecek.

Chp yaz 1 kopya
Chp, Yaz Boyu Eğitim Buluşmaları Yapacak

Buluşmalar; Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Rize, Sinop, Trabzon, Uşak, Yalova ve Zonguldak illerinde yapılacak. CHP bu illerde yaz boyu eğitim buluşmaları yapacak.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz