Çerkezoğlu, Devrimci Sağlık-İş’in eylemine destek verdi

Çerkezoğlu, Devrimci Sağlık-İş’in eylemine destek verdi: “DİSK’in çatısı altında buluşan sağlık emekçilerinin önü şimdi de istatistik oyunlarıyla kesilmeye çalışılıyor”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendikal haklarının engellediği gerekçesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapan Devrimci Sağlık-İş üyeleri ile birlikte açıklama yaptı. Çerkezoğlu, “Sağlık ve sosyal hizmet işçileri, sağlık işçilerinin emeğini, iradesini yok sayan toplu sözleşmelere ‘dur’ demek için DİSK’in çatısı altında örgütlendi. DİSK’in çatısı altında buluşan sağlık emekçilerinin önü şimdi de istatistik oyunlarıyla kesilmeye çalışılıyor” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Devrimci Sağlık-İş Sendikası üyesi işçilerin Toplu İş Sözleşmesi hakkı için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde 22 Ağustos’ta başlattığı adalet nöbetine destek verdi.

Çerkezoğlu, Bakanlık önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Çerkezoğlu, devrimci sağlık-i̇ş'in eylemine destek verdi
Çerkezoğlu, Devrimci Sağlık-İş’In Eylemine Destek Verdi

Türkiye’de işçi sınıfının yaşadığı sorunlar ortada. DİSK olarak bir taraftan gelirde, vergide, ülkede adalet için Türkiye’nin dört bir yanında mücadelemizi büyütüyoruz. Bütün iş kollarında bir yandan örgütleniyoruz. Her türlü zorluğu ve baskıyı aşarak örgütleniyoruz. Türkiye’de her şey işçilerin sendikalaşmasının önünde engel. Farklı farklı iş kollarında örgütlenen ve hak gasplarına mücadele yürüten işçilerin sesi Türkiye’nin her yerinden dalga dalga yayılıyor.

“Sağlık emekçilerinin önü şimdi de istatistik oyunlarıyla kesilmeye çalışılıyor”

Sağlık ve sosyal hizmet işçileri, yıllardır bütün hastanelerde ve Aile Bakanlığı’na bağlı kurumlarda gece-gündüz demeden bütün bir topluma sağlık hizmeti ve sosyal hizmet üretiyor. Özellikle pandemi sürecinde de çok açık biçimde görüldü ki sağlık emekçileri, herkesin evde olduğu günlerde 24 saat bu hastanelerde çalıştı sağlık hizmeti üretmek için. Türkiye’de bakıldığında kamuda özellikle, -özel sektör için de böyle- en düşük ücretle ve sağlık hizmeti veriyor olmaktan kaynaklı, 24 saat çalışıyor olmaktan kaynaklı hiçbir haklarının olmadığı bir çalışma düzenine mahkum edilmiş durumda.

Sağlık ve sosyal hizmet işçileri bu düzeni değiştirmek için, toplu iş sözleşmesi masasında kendi iradesiyle DİSK’in çatısı altında var olabilmek için ve kapalı kapılar ardında yapılan sağlık işçilerinin emeğini, iradesini yok sayan toplu sözleşmelere ‘dur’ demek için DİSK’in çatısı altında örgütlendi. Bu düzeni ortadan kaldırmak ve kendi iradesiyle kendi emeğine sahip çıkmak için DİSK’in çatısı altında buluşan sağlık emekçilerinin önü şimdi de istatistik oyunlarıyla kesilmeye çalışılıyor.

“DİSK özgür toplu sözleşme masalarını kurmak için adım atacak”

Arzu2
Çerkezoğlu, Devrimci Sağlık-İş'in Eylemine Destek Verdi

Artık sağlık ve sosyal hizmetler alanındaki sendikamızın yaşadığı hukuksuzluğu kamuoyu öğrendi. İş yerlerinde tüm zorluklara, baskılara rağmen kazandığımız toplu sözleşme hakkını kapalı kapılar arkasında teslim etmeyeceğimizi ifade etmek için bu mücadeledeki kararlılığımızı ortaya koyuyoruz. Çalışma Bakanlığı’nı bu hukuksuzluktan dönmeye çağırırken aynı zamanda Çalışma Bakanlığı’nın açmış olduğumuz mahkemeye, mahkemenin talep ettiği ve bilirkişi incelemesinde gerekli olan ve mahkemenin vereceği karar için gerekli olan bilgileri hızla mahkemeye ulaştırması ve bu süreci tamamlaması için çağrıda bulunuyoruz.

Çünkü biz biliyoruz ki, mahkemede yapılacak incelemeler ve sonucunda mahkemenin vereceği kararda ortaya gerçek çıkacak. DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İş Sendikamız sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda toplu iş sözleşmesi için gerekli olan çoğunluğu sağlamış olduğu ve bu güçle sağlık iş kolunda da DİSK’in özgür toplu sözleşme masalarını kurmak için adım atacağı gerçeği.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz