Celal Bayar’ın Kızı Nilüfer Gürsoy Hayatını Kaybetti

Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın kızı, eski Adalet Partisi Milletvekili Nilüfer Gürsoy hayatını kaybetti.

Türkiye’nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın kızı, eski Adalet Partisi Milletvekili Nilüfer Gürsoy, 103 yaşında hayatını kaybetti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Gürsoy’un vefatına ilişkin X hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

Celal bayar’ın kızı nilüfer gürsoy hayatını kaybetti
Celal Bayar’ın Kızı Nilüfer Gürsoy Hayatını Kaybetti

“Asırlık bir çınarın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kurucu liderimiz, 3. Cumhurbaşkanı’mız Celal Bayar’ın kızı, her ziyaretimiz vesilesiyle Demokrat Geleneğe derin bağlılığını müşahade ettiğim Adalet Partisi eski Milletvekilimiz Nilüfer Gürsoy Hanımefendiyi kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Başta Bayar ve Gürsoy Ailesi olmak üzere tüm dava arkadaşlarımızın, dostlarının ve milletimizin başı sağolsun.”

Gursoyyy
Celal Bayar’ın Kızı Nilüfer Gürsoy Hayatını Kaybetti

Nilüfer Gürsoy Kimdir?

Filolog, Yazar, Siyasetçi, XIII. Dönem Bursa, XV. ve XVI. Dönem İstanbul Milletvekili. 1921 yılında Bursa’da doğdu. Annesi Reşide Eynegöllüzade Hanım, babası 3. Cumhurbaşkanı olan Celal Bayar’dır. Kardeşleri Refii Bayar ve Turgut Bayar’dır.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’ni bitirdi. Doktora yaptı, üniversitede klasik filoloji asistanı olarak görev yaptı. 27 Mayıs 1960 askeri darbesinden sonra babası tutuklanarak cezaevine konulunca, 1961’de kurulan Adalet Partisi’ne (AP) girdi.

1961 genel seçiminde bu parti listesinden Bursa milletvekili, 1965’te İstanbul milletvekili seçildi. 31 Temmuz 1969’da AP yönetimiyle ters düşerek partisinden ve milletvekilliğinden istifa etti. Daha sonra 5 Ekim 1969 seçimlerinde Demokratik Parti (DP) listesinden yeniden İstanbul milletvekili seçildi. 1973 seçimlerine katılmadı ve aktif siyasal yaşamdan çekildi.

Nilüfer Gürsoy, 8, 9, 10 ve 11. Dönemlerde DP (Demokrat Parti) milletvekili Ahmet İhsan Gürsoy (ö. 15.08.2008) ile evlendi ve 3 kız çocuğu oldu: Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, Prof Dr. Akile Gürsoy, Bilge Gürsoy.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz