CAN ATAY BERAAT ETTİ

Yüksek mimar Polen Atay, 2019 yılında evlendiği iş insanı Can Atay’ın kendisini darp ettiği ve öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla; savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Atay hakkında, “eşe karşı basit yaralama” iddiasıyla, dört yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

DURUŞMA SAVCISI CAN ATAY’IN BERAATINI İSTEDİ

2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasına sanık Atay, taraf avukatları ve Aile Bakanlığı avukatı katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, bilrikişi raporu, ATK raporları, sağlık raporları, keşif tutanağı ve diğer delillerle birlikte değerlendirildiğinde katılan Polan Atay’ın çelişkili beyanları haricinde sanığın cezalandırılmasına yönelik delil bulunmadığı gerekçesiyle Atay hakkında beraatına karar verilmesini talep etti. 

Atay son sözlerinde, “Eşim kendini asmaya teşebbüs etmiştir. Güvenlik görevlileri ve benim çabam sayesinde yeniden hayata gelmiştir. Evliliğimiz süresi boyunca ve devamında bu durum devam etmiştir. Beraatımı isterim” dedi. 

Can atay
Adi̇l Can Atay

ATAY HAKKINDA BERAAT KARARI

Mahkeme sanık Atay’ın, toplanan deliller ve dosya kapsamında yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatına hükmetti. 

Yüksek mimar Polen Atay, 22 Haziran 2019’da Gezi Hotel Bosphorus’un sahibinin oğlu Can Atay evlendi. Geçtiğimiz yıl Polen Atay Atay’ın kendisine şiddet uyguladığını ve son yaşanan olayla da onu ölüme terk ettiğini belirterek şikayetçi oldu. Polen Atay’ın eşi Atay’dan düğünden 4 gün sonra şiddet görmeye başlaması tüm sosyeteyi sarstı. Polen Atay “Beni darp etti, bornoz kuşağıyla öldürmeye çalıştı” diyerek eşi Atay’ı savcılığa şikayet etti. Savcılık, ise şikayetin sonucunda Atay hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasına karar verdi. İşte detaylar…

Eşi Polen Atay’ı öldürmeye çalıştığı iddiasıyla, 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan iş insanı Atay, toplanan deliller ve dosya kapsamında yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraat etti. 

Can atay ve davasi 1 kopya 2
Can Atay Beraat Etti̇

CAN ATAY KİMDİR?

Atay, Gezi Hotel Bosphorus’un sahibi ve Atay Turizm İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Atay’ın oğludur. Can Atay 37 yaşındadır. Can Atay, yüksek mimar Polen Atay ile (30) 22 Haziran 2019’da evlendi.

Can atay ve davasi 3
Can Atay Beraat Etti̇
CAN VE POLEN ATAY DAVASI NEDİR?

Polen Atay, 14 Temmuz 2020’de eşi Atay’ın kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Polen Atay, şöyle konuştu: “Can bana karşı ilk şiddetini düğünümüzden 4 gün önce uyguladı. Düğünde çekilen birçok fotoğrafımızda kollarımın mor olması nedeniyle Photoshop uygulandı. Hem Can ile hem de ailesiyle yaşananlar artık katlanılmaz bir hal aldığı için ayrılmak istediğimi söyledim. Can bu sözüm üzerine boğazımdan sıkarak beni itmesi sonucu düştüm ve bayıldım. Gözlerimi hastanede açtım.

Can benim intihar etmeye çalıştığımı söylemiş. Öğrendim ki benim öldüğümü zannetmiş ve suçtan kurtulmak için böyle bir senaryo kurgulamış. Beni öldürmek için bir süre ambulansı aramamış. Beni ölüme terk etmiştir.” Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre; Can Atay da önce koruna talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren mahkeme, Polen Atay’ın 2 ay süreyle Can Atay’a yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Polen Atay’ın eşini iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine, evine ve işyerine yaklaşmamasına hükmetti. Can Atay, 21 Temmuz’da ‘evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle çekişmeli boşanma’ davası açtı.” diyerek sözlerini tamamlamıştı.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz