Beykoz’da alım garantili hasat

Beykoz’da çiftçiye verilen fide ve alım desteğiyle bereketli bir sezon yaşanıyor. Alibahadır’da karpuz hasadına katılan Belediye Başkanı Alaattin Köseler, “Üreticimizden satın aldığımız ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturuyoruz ve sosyal tesislerimizde kullanıyoruz” dedi.

Beykoz’da alım garantili hasat zamanı

Beykoz Belediyesi, ilçede tarımı ve ekonomiyi canlandırmak için “Alım Garantili Tarım” modelini uygulayarak, yaz sezonu başında çiftçiye 605 bin ücretsiz fide desteğinin yanı sıra tarlada alım sözü de verdi. Çiftçiye dağıtılan fideler, tarlada özenle yetiştirildi ve sıcak yaz güneşiyle dalında olgunlaşan sebze ve meyveler hasat edilerek sofralarda yerini almaya başladı.

Alın teri tarlada değer kazanıyor

Garanti 3 kopya
Beykoz'da Alım Garantili Hasat

Belediye, ‘Alım Garantili Tarım’ modeli kapsamında çiftçilerden bu sezon 60 ton karpuz, 40 bin adet mısır ve 7 bin 300 kg sebze alımı yapıyor, çiftçinin alın teri tarlada değer kazanıyor. Alım garantisinden 31 farklı mahallede 40 çiftçi yararlanıyor.
Garanti, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’de kaydı bulunan üreticilere veriliyor.

“Ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz”

Garanti 1 kopya
Beykoz'da Alım Garantili Hasat

Alibahadır’da tarlaya girerek çiftçilerle karpuz hasadı yapan Belediye Başkanı Alaattin Köseler, üreticisine hayırlı ve bol kazançlar diledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin köylere verdiği tohum ve fide desteğini kendilerinin de sürdürdüğünü ifade eden Köseler, “İlçemizin mevcut tarım potansiyelini ve çiftçimiz kalkındırmayı hedefliyoruz. Üreticimizden satın aldığımız ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturuyoruz ve sosyal tesislerimizde kullanıyoruz. Beykoz’umuzun bereketli topraklarında yetişen ürünleri daha çok kişiye ulaştırmayı istiyoruz” diye konuştu.

Garanti 4 kopya
Beykoz'da Alım Garantili Hasat

“Alım Garantili Tarım” modeli kapsamında çiftçiden alınan sebze ve meyvelerin bir kısmı, Belediye’nin Sosyal Yardım ekipleri tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Bir kısmı da Belediye’nin sosyal tesislerinde yiyecek ve içeceğe dönüştürülerek satışa sunulacak.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz