Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğinde düzenlenen “Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası” gerçekleştirildi. Balıkesir Triatlonu, 33 bin izlenme ile Portekiz’in Quarteira kentindeki Avrupa Triatlon Şampiyonası izlenme rekorunu aşarak, 38 bin 400 izlenmeyle yeni rekorun sahibi oldu.

“Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası” rekora imza attı

Balıkesir triatlonu avrupa şampiyonası
Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğinde Avlu Yaşam Merkezi’nde düzenlenen Avrupa Triatlon Şampiyonası’nda 3 gün boyunca 34 ülkeden gelen 514 triatlet, derece almak için ter döktü. Avrupa Triatlon Federasyonu başta olmak üzere sporcular ve antrenörlerin oldukça beğendiği Balıkesir Triatlonu, beğeniyle takip edildi. Yarışların tamamlanmasının ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Şampiyon olan ve dereceye giren sporculara ve takımlara ödülleri, Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandı ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya tarafından takdim edildi.

“Geçen yıldan daha iyi”

Balikesir 5
Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya “Balıkesir zaten triatlon şehri. Avrupa federasyon başkanı da burada ve geçen seneden daha iyi olduğunu söylüyorlar” dedi.

Dünyada triatlonun merkezi Balıeksir oldu

Yarışları, eşi ve çocuğuyla birlikte takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, bu yıl olimpiyatlarda triatlon branşının olmadığını ve onun muadilini kentte uyguladıklarını vurgulayarak, “3 günlük büyük performansla bütün dünyada triatlonun merkezi Balıkesir oldu. Triatlon Federasyonu ile yaptığımız görüşmelerde tamamen her şeyin dört dörtlük olduğunu ve önümüzdeki süreçler için çok daha büyük başarılara imza atacağını söylediler. Organizasyonda emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Onların sayesinde güzel bir organizasyon oldu. Türkiye’ye değil, dünyaya örnek bir organizasyon ortaya koyduk. İnşallah, artarak devam edecek. Sporun merkezi olmaya adayız” diye konuştu.

Balikesir 4
Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası

Şampiyonanın yeni izlenme rekortmeni Balıkesir 

33 bin izlenme ile Portekiz’in Quarteira kentindeki Avrupa Triatlon Şampiyonası izlenme rekorunu, 38 bin 400 izlenmeyle kırdığını belirten Başkan Ahmet Akın, “Çünkü güzel olan şey izlenir ve takip edilir. Balıkesir; dönüşüyor, gelişiyor ve güzelleşiyor. Herkesi Türkiye’nin parlayan yıldızı Balıkesir’i görmeye davet ediyorum. Triatlon federasyon başkanı şu ana kadar böyle bir organizasyon görmediklerini söyledi ve bizleri mutlu etti. Artarak devam edecek. Balıkesir’e ve Balıkesirlilere her şeyin en güzeli yakışır” ifadelerini kullandı.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz