Balaban Kuşu yaralı bulundu

Amasya’da Belediye personeli Salih Karabıyık tarafından bitkin halde bulunan nesli tükenmekte olan yavru Balaban Kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaralı kuş, tedavisinin ardından doğaya salınacak.

Amasya’da nesli tükenmekte olan Balaban Kuşu yaralı bulundu

Balaban 1 kopya
Balaban Kuşu Yaralı Bulundu

Merkeze bağlı Yıldızköy mevkisinde bağ evinin bahçesinde bitkin halde bulduğu yavru Balaban Kuşu’nu Amasya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personeline teslim eden belediye personeli Salih Karabıyık, veteriner hekimin yaptığı kontrollerde kuşun iki ayağının da kırık olduğunun tespit edildiğini söyledi. 

“Biz insanlık görevimizi yerine getirdik”

Balaban 2 kopya
Balaban Kuşu Yaralı Bulundu

Karabıyık, “Kuşu Yıldızköy mevkisinde bulunan bağ evimin bahçesinde buldum. Veteriner Hekim Fahri Kalkan’a tedavisini yaptırıp, hemen Doğa Koruma Müdürlüğü ile bağlantıya geçerek yaralı kuşu sağ salim teslim ettik. Biz insanlık görevimizi yerine getirdik. Onlar da Allah’ın yarattığı dilsiz dostlarımız, bizim hayat felsefemiz her canlıya yardımcı olmak. Sağlığımız olduğu sürece de iyilik yapmaya ve herkese yardımcı olmaya devam edeceğim” dedi.

Balaban 4 kopya
Balaban Kuşu Yaralı Bulundu

Nesli tükenmekte olan ve Türkiye’de ender görülen Balaban Kuşu, Amasya Belediye personeli tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaralı kuşun, tedavisi yapıldıktan sonra yeniden doğal yaşamına salınacağı belirtildi.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz