Ankara Büyükşehir’den Afet Farkındalık Eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, okul öncesi çocuklara yönelik ‘Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Semineri’ düzenlemeye başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, okul öncesi çocuklara yönelik ‘Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Semineri’ düzenlemeye başladı. Seminerde deprem, sel ve yangınlarda nasıl davranmaları gerektiği, çocuklara, oyun ve interaktif aktivitelerle anlatıldı.

Ankara büyükşehir'den afet farkındalık eğitimi
Ankara Büyükşehir’Den Afet Farkındalık Eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, ilköğretim ve ortaöğretim çocuklarından sonra, okul öncesi çocuklar için Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Semineri düzenlemeye başladı.

Egitim
Ankara Büyükşehir'den Afet Farkındalık Eğitimi

İlki Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nde düzenlenen eğitimde çocuklara, deprem, sel ve yangınlarda nasıl davranması ve neler yapılması gerektiği oyun ve interaktif aktivitelerle anlatıldı.

Egitim1
Ankara Büyükşehir'den Afet Farkındalık Eğitimi

“Afet Farkındalık Eğitimleri’ni vermeye devam edeceğiz”

Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, “Okul öncesi çocuklara Eğitimleri vermeye başladık. Bugüne kadar STK’lar, apartman görevlileri, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklarımıza bu eğitimleri verdik.

Egitim4
Ankara Büyükşehir'den Afet Farkındalık Eğitimi

Okul öncesi çocuklarımıza bu eğitimleri vermek onları afetlere hazır hale getirmek ve bilinçli bireyler yetiştirmek adına çok önemli. Bu tür eğitimlerimizi kamu kurumu, özel sektör ve kreşlerde artırarak devam edeceğiz. Burada amacımız çocuklarımıza deprem, sel, yangın gibi durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini nasıl hareket etmeleri gerektiğini anlatmak. Dramalarla, oyunlarla bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz” dedi.

Egitim6
Ankara Büyükşehir'den Afet Farkındalık Eğitimi

Seminere katılan çocuklara program sonrasında katılım belgesi verildi.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz