Ahmet Necdet Sezer, Ankara’ya Bakmak sergisinde

10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer , Tezcan Karakuş Candan’ın Ankara’ya Bakmak Sergisini gezdi.

İbrahim Karaoğlu küratörlüğünde ,Tezcan Karakuş Candan’ın cumhuriyet dönemi eserlerinden olan hafıza mekanlarını çalıştığı Ankara’ya Bakmak sergisi 8 Ekimde Nurol Sanat Galerisinde açıldı.

Ahmet necdet sezer, ankara'ya bakmak sergisinde
Ahmet Necdet Sezer, Ankara’Ya Bakmak Sergisinde

Yoğun katılımın olduğu sergiyi 10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’de gezerek, sergi ile ilgili duygularını deftere yazdı.

Whatsapp image 2024 10 11 at 14. 39. 46
Ahmet Necdet Sezer, Ankara'ya Bakmak Sergisinde

“ 60 yıl önceki Cumhuriyet eserlerini görmekten mutluluk duydum. Bunları gerçekleştiren Tezcan Karakuş Candan’ı yürekten kutlarım” ifadelerini deftere kaydetti.

İbrahim Karaoğlu Küratörlüğü’nde, Tezcan Karakuş Candan’ın ‘’Ankara’ya Bakmak’’ sergisi 8 Ekim 2024 tarihinde Saat 18:30’da sanatseverlerle buluştu. Ankara’nın hafıza mekanları ile birlikte izleyicileri bir bellek ve Cumhuriyet yolculuğuna çıkartarak tavır koyan sergi 19 Ekim’e kadar devam edecek.

Whatsapp image 2024 10 11 at 14. 39. 46 1
Ahmet Necdet Sezer, Ankara'ya Bakmak Sergisinde

Ankara’ya Bakmak 

Her şehrin hikayesi vardır. Ankara’nın hikayesi Cumhuriyettir. O hikayeyi geçmişten alıp kentimizin başköşesine koyan yapılar, Ankara’nın bellek taşlarıdır. Sessiz sedasız bize şehrin hikayesini anlatır. Karşılıklı bakışma gibidir o anlattı. Bakışların kesiştiği noktada bellek geçmişle gelecek arasında yolculuğa çıkar. O yolculuk nefes gibidir, ciğerlerinize çektiğinizde yaşamdır. O yolculuk bitmeyen kitap gibidir, okundukça okunur. Sergi Cumhuriyet’in tasarlanmış başkenti ve nakış nakış işlenen ideolojisinin tanığı mekanların görsel hikayesi ile kent ve mekanlar üzerinden bellek okumasına olanak sağlar. Ulus’tan başlayan Çankaya’ya uzanan Cumhuriyet yolu ve onu besleyen damarlar üzerindeki kamu yapıları, sağlık yapıları, kültür sanat, eğitim ve üretim yapılarından oluşan sergi ile Cumhuriyet’in kentsel mekansal sergisi olan Ankara’yı, sergiye çıkartarak bir tavır koyar ve belleğimize görsel bir geçit töreni sunar.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz