Acil Yakalama Mesajı: 3 LİDER YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aranan 3️ organize suç örgütü elebaşının Alanya ve İstanbul’da düzenlenen “Kafes-21” operasyonlarıyla yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3️ organize suç örgütü elebaşının Alanya ve İstanbul’da düzenlenen “Kafes-21” operasyonlarıyla yakalandığını duyurdu.

Ali yerlikaya
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Ali Yerlikaya

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ikisi Kırmızı Bülten, biri Difüzyon Mesajı acil yakalama ile aranan 3️ organize suç örgütü elebaşının Alanya ve İstanbul’da düzenlenen “Kafes-21” operasyonlarıyla yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında, “Aziz milletimizin bilmesini İsterim ki hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız” dedi.

Hopeless hostage 2023 11 27 05 36 16 utc
Temsili Görsel2

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sabah sosyal medya hesabından “Kafes-21” adıyla organize suç örgtülerine yönelik yapılan operasyonlar hakkında açıklama yaptı. Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, Polonya’da uyuşturucu ticareti yapan, Fas’dan İtalya ve İspanya’ya yüklü miktarlarda getirdikleri uyuşturucuyu, Avrupa ülkelerine de sevk eden ve İnterpol Kırmızı Bülten’le aranan Thomas Josef Konrad, Antalya’nın Alanya ilçesinde yakalandı.

Euro bills and passports in criminal investigation 2023 11 27 05 11 55 utc
Temsili Görsel

İnterpol Kırmızı Bülten’le Çin’de yaptığı dolandırıcılık ve yasa dışı örgüt faaliyetleri suçundan aranan örgüt elebaşı Jinking Peng ise İstanbul Fatih’te yakalandı.

Difüzyon mesajıyla aranırken hakkında Kırmızı Bülten de çıkarıla, Almanya’da 1 ton kokainin ele geçirilmesi operasyonun firari şüphelisi Danıel Alexander Muller ise İstanbul Beyoğlu’nda yakalandı. 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında, “Aziz milletimizin bilmesini İsterim ki hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız” dedi.

Turkiye organize suc endeksinde dunyada birinci sirada mi 0
Acil Yakalama Mesajı: 3 Li̇der Yakalandi

Dünya’da ise Türkiye’nin Suç Örgütleri sıralamasında üst sırada yer aldığı iddia edilmekte ve grafikte görmektesiniz.

Haberin videosunu Buradan izleyebilirsiniz.

Bilindiği üzere Türkiye jeopolitik konumundan dolayı legal ve illegal tüm örgüt, kuruluş, oluşum, ülkeler gibi pek çok topluğunun üzerinden rant sağlamaya çalıştığı bir ülkedir. Emniyet Müdürlüğü, İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya göreve geldiği günden bu yana Türkiye genelinde ortalama 48 saate 1, suç örgütleri ve illegal oluşumlar için operasyonlar düzenleyip başarılar elde etmiştir.

Gerek yurt içi, gerekse yurt dışı suç örgütleriyle taviz vermeden mücadele veren kolluk kuvvetleri, Bakan Yerlikaya’nın göreve gelmesiyle daha aktif ve öncelik tanımadan ülkede ki mafya-karapara-uyuşturucu üçgenin daraltılması için tüm ekipleriyle görev yaptığı görülmektedir.

Kom
Acil Yakalama Mesajı: 3 Li̇der Yakalandi

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE BAŞKANLIĞI

Organize Suçlarla Mücadele

        Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü,  ekonomik, sosyal ve idari yapıyı doğrudan veya dolaylı olarak kontrol etmek için bir araya gelerek, haksız menfaat ve yüksek kazanç sağlamak amacıyla yasalara aykırı biçimde oluşan mafya tipi yapılar ile silah mühimmat ve tehlikeli madde kaçakçılığıyla mücadele eder. İfade edilen suç başlıkları ile ilgili olarak iller arası koordineyi sağlamak, istihbari bilgi toplamak, değerlendirme yapmak ve önleme tedbirleri alarak,  gerektiğinde operasyon düzenleme ve yürürlükteki yasa hükümlerine göre soruşturma işlemlerini yürütmek ile görevlidir.

Organize suç örgütü nedir?
  • Tehdit ve şiddet uygulayan,
  • Bünyesinde açık veya gizli işbölümü bulunan,
  • Hiyerarşik yapıya sahip,
  • Suç işlemeyi süreklilik haline getirmiş,
  • Suç işlemeye elverişli malzemeye sahip,
  • Haksız çıkar sağlamayı amaçlayan ez az 3 kişiden oluşan yapılara ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ denir.

Mafya (Mafia):

Yasa dışı işlerle uğraşan, zor kullanarak birtakım gizli çıkarlar sağlayan, çoğunlukla gizli ve hiyerarşik bir teşkilatlanmaya dayalı örgüt ya da bu örgütün mensubu kişiler anlamına gelir. Kumar, uyuşturucu, finans, inşaat, kaçakçılık, insan/kadın ticareti, fuhuş, tefecilik, karaborsacılık, gasp, adam kaçırma/öldürme, fidyecilik, çek ve senet tahsilatı gibi yüzlerce legal ve illegal sektörde faaliyet gösterebilir.

1860’ta Sicilya’ya gelen Napoli Kralı IV. Ferdinand, Fransız Devrimi‘nden sonra olası bir Fransız işgaline karşı 1283’lerdeki bir savaş çağrısından esinlenerek MAFIA’yı (Morte alla Francia İtalia anela: İtalya, Fransa’ya ölüm diye bağırıyor) kurdu.

Bugün çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren mafyanın ABD’deki ağırlığı giderek azalmaktadır. İtalyan ve Sicilyalı azınlıkların ABD toplumuyla kaynaşması ve mafyanın kolayca eleman bulamaması bu neticeyi doğurmuştur.

Ülkemizde de 1990’lı yıllara göre baktığımızda mafyanın azaldığı görülmekte olup, aslında isim değiştirip ”İş Adamı” kimliği ile yine bireysel veya topluluk bazında hem siyaset, hem sosyal yaşam hem de iş alanlarında gizlenmeye çalıştıkları da bilinen bir gerçek.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz