Yargıtay’a Yüksel Kocamış seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 10. Ceza Dairesi Başkanlığı’na Yüksel Kocamış seçildi.       

Yargıtay 10. cezaya Yüksel Kocamış seçildi

Yargıtay
Yargıtay'a Yüksel Kocamış Seçildi

Başkanlığı X hesabından yaptığı açıklamada, 10. Ceza Dairesi Başkanlık seçim sonucunu paylaştı. Açıklamada, “Büyük Genel Kurulunca 21 Şubat’ta yapılan seçim sonucunda 10. Ceza Dairesi Başkanlığına aynı Daire Üyesi Yüksel Kocamış seçilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Yuksel kocamis kopya
Yargıtay'a Yüksel Kocamış Seçildi

Temyiz Mahkemesi, Türkiye’nin dört yüksek yargı organından birisidir. Adli yargı ilk derece mahkemelerince verilen ve kanunun başka bir adli yargı merciine bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme merciidir.

Türkiye Cumhuriyeti dönemi

Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlamasıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi hükûmetince 1920 yılında Sivas’ta “Muvakkat Temyiz Heyeti” adıyla kuruldu. Cumhuriyet’in ilanı ile beraber 1924 yılında bu mahkemenin adı “Temyiz Mahkemesi” olarak değiştirilerek Eskişehir’e taşındı.

1924 yılında kabul edilen Teşkilatı Esasiye Kanunu’nun adı 10 Ocak 1945 tarihinde “Anayasa” olarak değişirilirken, Eskişehir’de bulunan temyiz mahkemesinin adı da “Yargıtay” olarak değiştirildi.

Yapısı

2011 yılında daire sayısı 32’den 38’e, üye sayısıysa 250’den 387’ye çıkarılmıştır. 2014 yılında daire ve üye sayıları tekrar arttırılarak daire sayısı 46 üye sayısıysa 516 yapılmıştır. 2022 yılı itibarıyla Yargıtay’ın daire sayısı 24, üye sayısı ise 380’dir.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz