Sinop Saat Kulesi onarılmayı bekliyor

Sinop saat kulesi onarılmayı bekliyor. Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Çobanoğlu, “Herhangi bir insan kafasını çevirse saati görse yanlış bir izlenim edinebilir. Ben bir an önce yapılması gerektiği konusunu Kültür ve Turizm Müdürü Metin bey ile görüşeceğim. Aslında o da ‘izinleri yeni aldık, başlayacağız’ dedi. Metin bey işini ciddi yapar diye düşünüyorum. Kendisinin bir an önce bu konuyu düzeltmesini bekliyoruz” dedi.

Tarihi Sinop Saat Kulesi acilen tadilata girmeli!

Sinop ve saat kulesi 1 kopya
Sinop Saat Kulesi Onarılmayı Bekliyor

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Çobanoğlu, “Herhangi bir insan kafasını çevirse saati görse yanlış bir izlenim edinebilir. Ben bir an önce yapılması gerektiği konusunu Kültür ve Turizm Müdürü Metin bey ile görüşeceğim. Aslında o da ‘izinleri yeni aldık, başlayacağız’ dedi. Metin bey işini ciddi yapar diye düşünüyorum. Kendisinin bir an önce bu konuyu düzeltmesini bekliyoruz” dedi. Sinop Saat Kulesi onarılmayı bekliyor…

Sinop saat kulesi
Sinop Saat Kulesi Onarılmayı Bekliyor

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne devredilen Sinop’un simgesi haline gelmiş olan tarihi Sinop saat kulesi onarılmayı bekliyor. Sinop’un simgesi haline gelmiş olan tarihi saat kulesi TOKİ tarafından meydan projesi çalışmaları kapsamında tahribata uğradı. TOKİ çalışanlarının saatin elektriğini, çalışması devam etmesi için şantiye elektriğine verildiği öğrenildi.

Sinop ve saat kulesi 1 k
Sinop Saat Kulesi Onarılmayı Bekliyor


“MUTLAKA ÇALIŞIR, TEMİZ VE BAKIMLI HALDE DURMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Sinop ve saat kulesi 2 kopya
Sinop Saat Kulesi Onarılmayı Bekliyor


Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Çobanoğlu, şöyle konuştu:

“Sinop saat kulesi ne zamandır bozuk bilmiyorum ama uzun zamandır bozuk. Biz 2017 yılında Kültür ve Turizm Derneği olarak sponsor bularak onun tamirini yapıp, çalıştırmıştık. Fakat sonra yine bozuldu. O kadar uzun süredir bozuk ki, gözümüz alıştı maalesef. Bildiğim kadarıyla bu saat belediyeye ait. Yani belediyenin mülkiyetinde olan bir saat.

Fakat altındaki burç Kültür Turizm Bakanlığına ait. Burada yaşanan problemi o zaman da bize bahsettiler. Oraya müdahale ederken her seferinde kültür turizm bakanlığından izin almak gerekiyor, değişiklik yaparken izin almak gerekiyor diye bir karmaşa vardı. Fakat burada ciddi bir ihmal olduğunu düşünüyorum. Sinop saat kulesi, Sinop’un göz önünde bulunan bir tarihi eseridir.

Sinop ve saat kulesi 4 kopya
Sinop Saat Kulesi Onarılmayı Bekliyor

Neden bozuk bilmiyorum ama şehrin merkezinde duran bir saat sonuçta. Kimsenin saate bakmaya ihtiyacı olmasa da, baktıkları zaman doğru bir saat görmelerini bekliyor insan. Ciddiyetsizlik gibi oluyor diğer türlü. Bana göre her ne kadar bu saatin aslında hem tarihsel yapıya uygun, hem de mimarı açıdan çok cazibesi yok. Ama yapılıp oraya konmuş. Mutlaka çalışır, temiz ve bakımlı halde durması gerektiğini düşünüyorum.

Her hangi bir insan kafasını çevirse saati görse yanlış bir izlenim edinebilir. Ben bir an önce yapılması gerektiği konusunu Kültür ve Turizm Müdürü Metin bey ile görüşeceğim. Aslında o da “izinleri yeni aldık, başlayacağız” dedi. Metin bey işini ciddi yapar diye düşünüyorum. Kendisinin bir an önce bu konuyu düzeltmesini bekliyoruz.” Sinop saat kulesi, Sinop’un göz önünde bulunan bir tarihi eseridir.

Sinop Adı:

Türkiye’nin en kuzey ucunda denizin içine uzanan bir burun üzerinde yer alan Sinop’un adını bir zamanlar konuk ettiği Amazonlar’ın kraliçesi Sinope’den aldığına inanılıyor. Benzer biçimde Sinope, Irmak Tanrısı Asopos’un kızı su perisinin de adı. Güzelliğiyle mitolojide tanrılar tanrısı olarak gösterilen Zeus’u kendine âşık eden Sinope’nin, Zeus tarafından dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğu için Sinop’a yerleştirildiği ve bu perinin adını kente verdiği yönünde inanışlar da mevcut.

6000 yıllık tarihsel geçmişi ve konuk ettiği birçok uygarlığın mirası kültürel dokusu, tertemiz doğası ve deniziyle dünyaca ünlü filozof Diyojen ve efsanevi kadın savaşçılar Amazonlar’ın da kenti olan Sinop, efsaneleri, tarihi mirası yanında sahip olduğu hafızanızdan uzun yıllar silinmeyecek doğa harikalarıyla mutlaka gezilmesi, görülmesi gereken yerler arasında.

Turizm Merkezleri


1-) Sinop – Ayancık – Akgöl Turizm Merkezi

20 Eylül 1991 tarih ve 20997 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi ilan edilmiştir. Ayancık – Boyabat asfaltının 40. kilometresinden 5 km. içeridedir.

2-Sinop – Gerze Kozfındık – Bozarmut Yaylası Turizm Merkezi

20 Eylül 1991 tarih ve 20997 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi ilan edilmiştir. Gerze İlçesine 47 km. uzaklıktadır.

3-Sinop – Türkeli – Kurugöl Turizm Merkezi

20 Eylül 1991 tarih ve 20997 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile turizm merkezi ilan edilmiştir. Türkeli İlçesi’ne 12 km. uzaklıktadır. 

Turizm merkezleri ile ilgili olarak ilan kararı dışında hiçbir çalışma yapılmamıştır. Acilen master planlarının ve uygulama projelerinin Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanması gerekmektedir. Bakanlıkla yapılan görüşmelerde Turizm Merkezlerinin kadastro çalışmalarının tamamlanması istenmiştir.

4-Sinop-Bahçeler Mevkii

08 Aralık 2006 tarih ve 26370 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Sinop Merkez Gelincik Mahallesindeki Orman Genel Müdürlüğü Tüzel kişiliğine ait Bahçeler Mevkii turizm merkezi ilan edilmiştir.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz