İBB’den 100 Bin Öğrenciye Eğitim Desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB’den 100 bin öğrenciye eğitim desteği! ”Genç Üniversiteli Desteği” projesi kapsamında 7 bin 500 TL’lik destek verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyet’in 100. yılında genç üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla başlattığı “Genç Üniversiteli Desteği” projesi kapsamında 100 bin öğrenciye eğitim yardımı sağlıyor. İBB’nin bu yıl gerçekleştirdiği proje, öğrencilere geri ödemesiz olarak 7 bin 500 TL’lik destek sunuyor.

Proje kapsamında destek almak isteyen öğrenciler, İBB’nin “İstanbul Senin” mobil uygulamasını kullanarak başvurularını gerçekleştirdi. Başvuru süreci 3 Kasım tarihinde sona erdi.

İstanbul büyükşehir belediyesi i̇bb'den 100 bin öğrenciye eğitim desteği! ''genç üniversiteli desteği'' projesi kapsamında 7 bin 500 tl'lik destek verecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İbb’Den 100 Bin Öğrenciye Eğitim Desteği! ”Genç Üniversiteli Desteği” Projesi Kapsamında 7 Bin 500 Tl’Lik Destek Verecek.

Genç Üniversiteli Desteği” projesi, öğrencilere geri ödemesiz ve faizsiz olarak sunulan destekleri içeriyor. Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin ya kendisinin ya da ailesinin İstanbul’da ikamet etmesi, devlet ya da vakıf/özel üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyor olması gerekiyor.

Ayrıca, ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin yıl sonu başarı notunun 100 üzerinden en az 53 veya 4 üzerinden 2,00 olması da başvuru kriterleri arasında yer alıyor.

Destek ödemeleri, aralık, şubat ve mart ayları olmak üzere toplamda 3 taksit halinde gerçekleştirilecek. Ödemelerin ilk taksiti 20 Aralık Çarşamba günü başlayacak olup, ödeme sonrasında öğrencilere bilgilendirme SMS’i gönderilecek. İBB’nin bu projesi, genç üniversiteli öğrencilere eğitimlerine destek olmayı hedefliyor.

(İBB)’den 100 Bin öğrenciye eğitim desteği, 75 bin öğrenciye verilmesi hedeflenen “Genç Üniversiteli Desteği’”, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında 100 bin öğrenciye çıkardı. İBB, proje kapsamında bu yıl öğrencilere geri ödemesiz olarak 7 bin 500 TL’lik destek verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),den Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Bin Öğrenciye Eğitim Desteği, “Genç Üniversiteli Desteği” projesi kapsamında 7 bin 500 TL’lik destek verecek. İBB, üniversite öğrencilerini ekonomik anlamda desteklemek için Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğrenciye eğitim yardımında bulunacak. Daha önce 6 bin TL olarak belirlenen yardım 7 bin 500 TL’ye yükseltilmişti.

BAŞVURULAR 3 KASIM’DA SONA ERDİ

Destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, İBB’nin “İstanbul Senin” uygulamasını indirerek, uygulama üzerinden başvurularını gerçekleştirdi. Proje ve kriterler hakkında detaylı bilgiler “İstanbul Senin” mobil uygulamasında yer aldı. 26 Eylül’de başlayan başvurular 3 Kasım’da sonlandı.

(i̇bb)'den 100 bin öğrenciye eğitim desteği
(İbb)’Den 100 Bin Öğrenciye Eğitim Desteği

DESTEKLER GERİ ÖDEMESİZ OLARAK SAĞLANIYOR

“Genç Üniversiteli Desteği” projesi kapsamında sağlanan destekler geri ödemesiz ve faizsiz olarak veriliyor. Başvurmak isteyen öğrencilerin kendisinin ya da ailesinin İstanbul’da ikamet etmesi, devlet ya da vakıf/özel üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuması gerekiyor.

Ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin de yıl sonu başarı notunun 100 üzerinden en az 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması da istenen kriterler arasında yer alıyor.

ÖDEME 3 TAKSİT OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

“Genç Üniversiteli Desteği” ödemesi; aralık, şubat ve mart ayları olmak üzere 3 taksit şeklinde gerçekleştirilecek. Söz konusu ödemenin ilk taksitinin dağıtımına yarın (20 Aralık Çarşamba günü) başlanacak. Ödeme gerçekleştikten sonra öğrenciye SMS ile bilgi verilecek. 

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz