Köseler’ den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Beykoz Belediye Başkanı Köseler, kadın personeliyle bir araya geldi: “İstanbul Sözleşmesi tekrar kabul edilmeli ve yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir”


Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, kadın personeliyle bir araya geldiği buluşmada, “Yasal düzenlemelerde uluslararası insan hakları baz alınmalı ve bu türlü eylemlerde hafifletici tüm maddeler kaldırılmalıdır. Kaldırılan İstanbul Sözleşmesi tekrar kabul edilmeli ve yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bizler, bir arada ve özgürce, herkesin herkese saygı gösterdiği Türkiye’de yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, kadın personeliyle bir araya geldiği buluşmada, “Yasal düzenlemelerde uluslararası insan hakları baz alınmalı ve bu türlü eylemlerde hafifletici tüm maddeler kaldırılmalıdır. Kaldırılan İstanbul Sözleşmesi tekrar kabul edilmeli ve yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bizler, bir arada ve özgürce, herkesin herkese saygı gösterdiği Türkiye’de yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Köseler, son günlerde yaşanan kadın ve çocuk cinayetleri ile buna bağlı olarak artan toplumsal endişenin ardından belediyedeki kadın personeliyle buluştu. Belediye iç avlusunda yapılan buluşmaya kurumun çeşitli birimlerinden kadın personel katıldı.

''bizler, bir arada ve özgürce, herkesin herkese saygı gösterdiği türkiye’de yaşamak istiyoruz”
”Bizler, Bir Arada Ve Özgürce, Herkesin Herkese Saygı Gösterdiği Türkiye’de Yaşamak Istiyoruz”

Buluşmada, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Başkan Köseler, şöyle konuştu:

“Biz bir aileyiz. Sıkıntıda olan kadın, çocuk ve genç kızlarımızın her zaman yanındayız. Toplumda derin yaralar açan bu sıkıntılı süreci sokaklarda alacağımız tedbirlerin yanında kadın-erkek aydınlanması ve el birliğiyle aşacağız. Kadın ya da erkek fark etmez her kişi özgürce ve güvenli bir ortamda yaşamını sürdürme hakkına sahiptir. Bu, vazgeçilemez temel insan hakkıdır. Bizler kamu yöneticileri olarak kadınlarımızın, çocuklarımızın, tüm yurttaşlarımızın yaşam hakkının güvenliklerini sağlamakla, her noktada sizlerle görev alarak bunu sağlama noktasında özverili bir çalışma içerisindesiniz ve yaşanacak sıkıntılarda kadınlarımızın yanındayız.”

Köseler, Belediye Meclisi’ndeki konuşmasında da yaşanan şiddetin cezasızlık nedeniyle arttığını belirterek, “Maalesef kadına, çocuğa, hayvanlara yönelik taciz ve kayıp haberleri bu son dönemde çok arttı. Bu işleri yapanların ceza almaması, bazılarını güçlendirdi, pervasızlaştırdı. Toplum dur durak bilmeyen kayıplar yaşıyor. Bu kadınlarımızın kaderi olamaz” dedi.

11 Ekim’in BM tarafından “Dünya Kız Çocukları Günü” ilan edildiğini hatırlatan Köseler sözlerini, şöyle sürdürdü: 

“Hayatları ellerinden alınan tüm kadınların ve çocukların hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum”

“Bu amaç için çalışan ve direnen kadınlarımızın, gençlerimizin ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızın yanında olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bu özel gün; kadınlara ve çocuklara yönelik her türlü ayrımcılığın önlenmesi, fazlasıyla hak ettikleri insan haklarından tam anlamıyla faydalanabilmeleri amacını taşıyor. Böyle anlamlı bir günde; her türlü şiddet, taciz ve cinayete kurban giden tüm kadınlarımızı ve çocuklarımızı derin bir acıyla anıyorum. Hayatları ellerinden alınan tüm kadınların ve çocukların hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Beykoz belediye başkanı köseler, kadın personeliyle bir araya geldi: “i̇stanbul sözleşmesi tekrar kabul edilmeli ve yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir”
Beykoz Belediye Başkanı Köseler, Kadın Personeliyle Bir Araya Geldi: “İstanbul Sözleşmesi Tekrar Kabul Edilmeli Ve Yasal Düzenlemeler Hayata Geçirilmelidir”

Türkiye’nin çekildiği İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi gerektiğine de değinen Köseler, “Yasal düzenlemelerde uluslararası insan hakları baz alınmalı ve bu türlü eylemlerde hafifletici tüm maddeler kaldırılmalıdır. Kaldırılan İstanbul sözleşmesi tekrar kabul edilmeli ve yasal düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bizler, bir arada ve özgürce, herkesin herkese saygı gösterdiği Türkiye’de yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Çok sayıda erkek çalışan da toplantıya destek vererek, toplumsal şiddete karşı dayanışma sergiledi. Çalışanlar, yakalarına İstanbul Sözleşmesi’ni hatırlatan rozet taktı.

Karanlık sokaklar aydınlanacak

Kadınların ve genç kızların evlerine korku duymadan ve güvenle gitmesi için Beykoz genelindeki mevcut karanlık sokakların aydınlatılması talimatını da veren Başkan Köseler, köy merkezleri dahil olmak üzere kamera sistemiyle 45 mahallede güvenliğin artırılacağını kaydetti. Köseler, yeni kurulacak “iş yeri mobbing komisyonu” ile kadın personelin sıkıntılarının daha kolay çözüleceğini de sözlerine ekledi.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz