Tezcan Karakuş Candan’ın resim sergisi 8 Ekim’de Nurol Sanat Galerisinde

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı(2014-2023), Tezcan Karakuş Candan’ın resim sergisi 8 Ekim’de Nurol Sanat Galerisinde

Her şehrin hikâyesi vardır. Ankara’nın hikayesi Cumhuriyettir. O hikâyeyi geçmişten alıp kentimizin başköşesine koyan yapılar, Ankara’nın bellek taşlarıdır. Sessiz sedasız bize şehrin hikâyesini anlatır. Karşılıklı bakışma gibidir o anlatı. Bakışların kesiştiği noktada bellek geçmişle gelecek arasında yolculuğa çıkar. O yolculuk nefes gibidir, ciğerlerinize çektiğinizde yaşamdır. O yolculuk bitmeyen kitap gibidir, okundukça okunur.

Tezcan karakuş candan'ın resim sergisi 8 ekim'de nurol sanat galerisinde
Tezcan Karakuş Candan’In Resim Sergisi 8 Ekim’De Nurol Sanat Galerisinde

Sergi Cumhuriyet’in tasarlanmış başkenti ve nakış nakış işlenen ideolojisinin tanığı mekânların görsel hikâyesi ile kent ve mekânlar üzerinden bellek okumasına olanak sağlar. Ulus’tan başlayan Çankaya’ya uzanan Cumhuriyet yolu ve onu besleyen damarlar üzerindeki kamu yapıları, sağlık yapıları, kültür sanat, eğitim ve üretim yapılarından oluşan sergi ile Cumhuriyet’in kentsel mekansal sergisi olan Ankara’yı, sergiye çıkartarak bir tavır koyar ve belleğimize görsel bir geçit töreni sunar.

8 Ekim saat 18:30 da Nurol Sanat Galerisi’nde açılacak sergime, bitmeyen cumhuriyet yolculuğuna ve hafıza mekanlarına davetlisiniz.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz