Türk- İş’ten ülke genelinde ”geçinemiyoruz” eylemi…

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK- İŞ) “Zordayız geçinemiyoruz’’ eylemleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Sincan Bakım Şefliği’nde basın açıklaması yaptı.

TÜRK- İŞ Başkanı Ergün Atalay, ”Ülkeyi yönetenlere bu güne kadar müzakare yoluyla anlatmaya gayret ettik. Maalesef bugüne kadar cevap alamadık. Şu anda öyle bir noktadayız ki ben 40 senedir böyle bir sıkıntı hatırlamıyorum. Ben ilk defa son bir senedir enerji işçilerinin, savunma işçilerinin, demiryolu ve karayolu işçilerinin tamamının yüzde 40’ının ek iş yaptığını biliyorum. Evlerinde huzurları yok. Her gün anlatmamıza rağmen bugüne kadar Maliye Bakanlığı’ndan, ülkeyi yönetenlerden müspet bir cevap alamadık” dedi.

Türk- i̇ş'ten ülke genelinde ''geçinemiyoruz'' eylemi...
Türk- İş’Ten Ülke Genelinde ”Geçinemiyoruz” Eylemi…

Türk- İş’ten ”geçinemiyoruz” eylemi… Burdur Şubesi: “Mutlu bir azınlık dışında halkımız geçim sıkıntısıyla mücadele etmektedir”

Türk- İş’e bağlı sendikalar bugün ülke genelinde basın açıklaması düzenliyor. Türk- İş Burdur İl Temsilcisi Mustafa Onay, “Sıkıntılarımız artarak devam ediyor. Hayat pahalılığı, satın alma gücümüzdeki gerileme, adaletsiz vergi sistemi, kamu işyerlerinde ücret dengesizliği, işsizlik, güvencesiz çalıştırma ve kayıt dışı ve mülteci istihdamı gibi sorunlar, başta işçiler olmak üzere, toplumun büyük bir bölümünün yaşama şartlarını ağırlaştırmaktadır. Yani mutlu bir azınlık dışında halkımız geçim sıkıntısıyla mücadele etmektedir. Sesimizi duyurmak istedik. Sağduyulu davranmaya gayret ettik. Diyalog kapılarını açık tuttuk. Ancak bir sonuç alamadık” dedi.

Burdur’da Türk- İş’e bağlı sendikalar ‘zordayız geçinemiyoruz’ eylemleri kapsamında iş yerlerinde 1 saatlik oturma eylemi yaptı. Türk-İş’e bağlı Şeker- İş Sendikası üyeleri de Burdur Şeker Fabrikası İşletme Binası önünde toplanarak eylem gerçekleştirdi. Grup adına yapılan basın açıklamasını Türk- İş Burdur İl Temsilcisi Mustafa Onay okurken işçiler, ‘sefalete teslim olmayacağız’, ‘susma sustukça sıra sana gelecek’, ’emekçiyiz haklıyız kazanacağız’, ‘insanca yaşamak istiyoruz’ sloganları attı.

“Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz”

Türk-İş Burdur İl Temsilcisi Mustafa Onay, şunları söyledi:

“Sıkıntılarımız artarak devam ediyor. Hayat pahalılığı, satın alma gücümüzdeki gerileme, adaletsiz vergi sistemi, kamu işyerlerinde ücret dengesizliği, işsizlik, güvencesiz çalıştırma ve kayıtdışı ve mülteci istihdamı gibi sorunlar, başta işçiler olmak üzere, toplumun büyük bir bölümünün yaşama şartlarını ağırlaştırmaktadır. Yani mutlu bir azınlık dışında halkımız geçim sıkıntısıyla mücadele etmektedir. Yaşadığımız sorunlara dikkat çekmek için önce geçtiğimiz ay 81 ilde basın açıklaması yaptık. Ardından 26 Ağustos’ta Tekirdağ/Çerkezköy’de, 3 Eylül’de ise Zonguldak’ta on binlerce işçinin katıldığı mitingler yaptık. Sesimizi duyurmak istedik. Sağduyulu davranmaya gayret ettik. Diyalog kapılarını açık tuttuk.

Ancak bir sonuç alamadık. Sürekli sabırlı olmamız istendi. Ama bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüzbinler ile söyleyeceğiz. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz.

Türk- i̇ş'ten ''geçinemiyoruz'' eylemi...

Önümüz kış… İşçisi, emeklisi kışı nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünüyor”

Markete, pazara, temel tüketim ürünlerine, tepeden tırnağa her şeye her gün zam geliyor. Dün aldığımızı aynı fiyatla bugün alamaz olduk. Büyükşehirlerde ev kiraları ortalamada asgari ücretin üzerine çıktı. Okullar açıldı, eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hale geldi. Analar, babalar ‘çocuğumuzu okula nasıl göndereceğiz’ diyor. Elektriğe ve doğal gaza geçtiğimiz aylarda yüzde 38 zam geldi. Önümüz kış… İşçisi, emeklisi kışı nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünüyor. Kişi başına düşen gelir artıyor ama işçinin ve emeklisinin geliri değil sefaleti artıyor.

Ülkemizde gelir adaleti hızla bozuldu. İşçilerin milli gelirden aldığı pay azalırken işverenlerin payı her geçen gün artmaktadır. Buradan tekrar söylüyoruz: Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, en düşük emekli maaşının asgari ücretten de düşük olduğu bir toplumda huzuru tesis etmek mümkün değildir. Sosyal barış olmaz.

“Bu dönemde olduğu kadar yoksulluk görülmedi. İşçiler mağdur olmadı”

Türk- İş’ten ”geçinemiyoruz” eylemi… Çorum Şubesi: “Bozulan ekonominin bedelini işçiler ödemeyecek”

Türk- İş’e bağlı Yol-İş Sendikası tarafından 81 ilde enflasyonu ve vergi oranları protesto ettikleri eylem yapıldı. Karayolları Çorum Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada konuşan Hüseyin Coşkun, “Sendikalı işçi ile örgütsüz işçi memur ile işçi, sigortalı işçi ile kayıt dışı çalışan ve mülteciyi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. İşsizlerin iş beklentisiyle çalışanlara baskı kurulmak isteniyor. Türkiye ucuz işgücü ülkesi olmayacaktır. Zorlu çalışma şartlarını biz yaşıyoruz. Geçim sıkıntısını biz çekiyoruz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz” dedi.

Corum
Türk- İş'ten Ülke Genelinde ''Geçinemiyoruz'' Eylemi...

“Az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmalıdır”

Kıdem tazminatı tavanı uygulaması işçilerin mağduriyetini her geçen gün arttırdı”

Burdur
Türk- İş'ten Ülke Genelinde ''Geçinemiyoruz'' Eylemi...

Geçimini emeği ile sağlayan işçilerin emeklilik döneminde önemli bir güvencesi alacağı kıdem tazminatıdır. İşçiler geçmiş yıllarda kıdem tazminatları ile iyi kötü bir ev alabilmekte, çocuklarını evlendirmekteydi. Bu sebeple yıllarca kıdem tazminatına her el uzatıldığında, meydanlarda ‘kızımın çeyizi oğlumun düğün parası’ dedik, ortadan kaldırılmasına karşı durduk. Türk- İş olarak verdiğimiz mücadeleyle bu güne kadar kıdem tazminatına dokundurtmadık. Ancak kıdem tazminatı da zaman içinde eridi. Kıdem tazminatı tavanı uygulaması işçilerin mağduriyetini her geçen gün arttırdı. Bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için kıdem tazminatı tavan miktarının brüt asgari ücretin 7,5 katı olması gerekmektedir. Türk- İş sadece işçinin değil, emeklinin, çiftçinin, esnafın yani dar ve sabit gelirli geniş kesimlerin insana yakışır şartlarda yaşaması için mücadele etmektedir.

Sendikalı işçi ile örgütsüz işçi, memur ile işçi, sigortalı işçi ile kayıtdışı çalışanı ve mülteciyi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. İşsizlerin iş beklentisiyle çalışanlara baskı kurulmak isteniyor. KİT’lerde ve kamuda taşeron işçilik sona erene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz, 696 sayılı KHK ile kadroya giren işçilerin kanundan doğan haklarını aramaya devam edeceğiz. Türkiye ucuz işgücü ülkesi olmayacaktır. Rekabet düşük işçi maliyet sağlanmamalıdır. Zorlu çalışma şartlarını biz yaşıyoruz. Geçim sıkıntısını biz çekiyoruz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz.”

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz