Ankara’da ilk gece kreşi Çankaya Belediyesi’nden

Ankara’da ilk gece kreşi Çankaya Belediyesi’nden… Hüseyin Can Güner: “Biz ailelerimizin yanında olacağız”

Çankaya Belediyesi, gece çalışan ailelere destek olmak amacıyla Ankara’da ilk kez “gece kreşi” uygulamasını başlattı. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Akşam 19.00 ile sabah 07.00 arasında gece kreşimiz açık olacak. Burada özellikle çalışan personelin ve ailelerin vardiyasına göre saatine göre dilediği aralıkta bırakıp alma imkanı olabilecek. Biz ailelerimizin yanında olacağız” dedi.

Ankara'da ilk gece kreşi çankaya belediyesi'nden
Ankara’Da Ilk Gece Kreşi Çankaya Belediyesi’Nden

Çankaya Belediyesi, gece çalışan ailelere destek olmak için hizmete açtığı “gece kreşi” uygulamasına, Maltepe Gündüz Bakımevi’nde başladı. Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in seçim vaatlerinden birisi olan gece kreşi uygulaması, gece mesaisinde çalışan ailelere destek olmayı hedefliyor. Uygulamayla birlikte 3-6 yaş arasındaki çocuklara 19.00-07.00 saatleri arasında hizmet verilecek. Kreş Müdürü Ayfer Uslu ile birlikte kreşi gezen Güner, “gece kreşi” uygulamasını ANKA Haber Ajansı’na anlattı.

“Seçimlerde Çankayalılara verdiğimiz sözlerden biriydi”

Güner, şöyle konuştu:

Kreess
Ankara'da Ilk Gece Kreşi Çankaya Belediyesi'nden

Gece kreşi seçimlerde Çankayalılara verdiğimiz sözlerden biriydi. O dönemde de özellikle çalışan ailelerden, emniyet gibi sağlık gibi gece de çalışan kurumlardaki personellerden özellikle böyle bir talep vardı. Bunu görmüştük, gözlemlemiştik. Çankaya çünkü çalışan nüfusun yoğun olduğu ve dinamik bir ilçemiz. Bu anlamda bi de söz vermiştik. Çankaya’da geçmişten bugüne kreşlerimiz hep örnek oldu, model oldu tüm başkanlarımız döneminde ama çıtayı biraz daha ileriye götürebilmek adına ve yeni bir uygulama başlatabilmek adına bizler de gece kreşi için söz vermiştik. Bugün bu sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Gece kreşi uygulamamıza yaz döneminde başkan yardımcılarımız, müdürlüğümüz, müdürlerimiz ve personellerimiz çalıştılar, altyapısını oluşturdular. Eğitim ve öğretim yılıyla birlikte gece kreşini de hayata geçirmiş olduk. Vatandaşlarımızdan da bu konuda güzel, yoğun bir ilgi gelmesi bizi de mutlu ediyor.

“Biz ailelerin yanında olacağız”

Kres10
Ankara'da Ilk Gece Kreşi Çankaya Belediyesi'nden

Akşam 19.00 ile sabah 07.00 arasında gece kreşimiz açık olacak. Burada özellikle çalışan personelin ve ailelerin vardiyasına göre saatine göre dilediği aralıkta bırakıp alma imkanı olabilecek. Tabii bunun yanı sıra bazen ekstrem durumlar da olabiliyor. Örneğin, anne baba ve çocuktan oluşan bir çekirdek ailede eşlerden birinin ani rahatsızlığı üzerine hastanede yanında refakatçi kalması gerekebiliyor. Ailevi durumlar olabiliyor. Bu tür durumlarda çocuğun ne olacağı hep bir sorun olarak bir anda ortaya çıkıyor. Bu gibi durumlarda da biz ailelerimizin yanında olacağız. Gece kreşimiz açık olacak ve buraya bırakmaları mümkün olacak.

“Güvenlik hizmetimiz var”

Burası bizim aynı zamanda zabıtaya yerleşkemizle aynı kampüs içerisinde yer alan kreşlerimizden birisi, pilot olarak uygulamayı burada başlattık. Hem vatandaşlarımızın talebini, yoğunluğu, ilgiyi görmek adına hem de güvenlik anlamında da hiçbir endişe olmadan rahatlıkla buraya getirebilmeleri adına burada başlattık. Bunun dışında tabii ki güvenlik hizmetimiz de var. Çocuklarımız burada emin ellerde bizim öğretmenlerimizle birlikte olacaklar.

Kres4
Ankara'da Ilk Gece Kreşi Çankaya Belediyesi'nden

“Velilerimizin ilgisi yoğun”

Bu hafta başladı daha çok yeni bir uygulama. İlk gün biraz daha talep azdı. Üç dört kişiyle başladı ama özellikle ulusal basında, medyada da yer bulmasıyla birlikte şimdi arkadaşlarımızın ifade ettiğine göre telefonlarımız daha sık çalmaya başladı. Velilerimizin ilgisi yoğun görünüyor. Zaten normalde de kreşlere olan ilgi oldukça yoğundu. Bu dönemde ekonomik sorunların, ekonomik sıkıntıların en çok yansıdığı kesimlerden biri çalışanlar, ücretli kesim ve bu kesim yükü aslında sırtında omuzluyor. Ancak kreş ücretlerinin pahalılığı başta olmak üzere pek çok sebepte de çocuklarını kreşe göndermekte zorluk yaşıyorlardı. Ya da ek iş yapmak durumunda kalanlar açısından benzeri konular söz konusuydu.

Biz zaten bir sosyal belediyecilik uygulaması anlamında çok uygun rakamlarla bu işi gerçekleştiriyoruz. Şimdi gece kreşi içinde vatandaşlarımızın bundan memnun olduğu olumlu baktığı ve çocuklarını bırakabileceklerini öngörüyoruz.

Kres5
Ankara'da Ilk Gece Kreşi Çankaya Belediyesi'nden

Kreşimizde çocuklarımız için oyun alanları, çocuklarımız için yemek salonumuz, aynı zamanda uyku odalarımız var. Onları da gezdiğinizde göreceksiniz gayet konforlu, rahat ve güzel bir ortamda olacaklar. Tüm ailelerimizden çocuklarını güvenle bize bırakabileceklerini söylüyor ve ilgilerini bekliyoruz.

“Hedefimiz ekolojik kreş, toprak kreş modellerinin çalışmalarına başlamak”

Kres7
Ankara'da Ilk Gece Kreşi Çankaya Belediyesi'nden

Bizim özellikle geçmiş dönemde beş olan kreş dönemimiz önceki başkanımız döneminde 15’e çıkarılmıştı. 10 yılda 10 kreşti. Biz de çıtayı her zaman için rekabeti kendi içimizde gösteren bir belediyeyiz. Tabii aslında kreş hizmeti Aile Bakanlığı’nın yürütmesi gereken bir hizmet yaygın olarak ama bu konuda Çankaya öncü bir model oldu. Biz daha ileriye bir hedef koyduk ve beş yılda 10 kreşi hedefliyoruz dedik. Bu amaçla yola çıktık. Bu yıl sonuna kadar yetiştirilebilirse bir kreşimizi daha açarak hizmete almak istiyoruz. Bunun yanı sıra  gece kreşi gibi farklı bir örnek anlamında ekolojik kreş, toprak kreş modelinin uygulanıp, yaygınlaştırılması, çocuklarımızın doğayla, toprakla, hayvanlarla bitkilerle daha haşır neşir bir ortamda o sevgiyi kazanarak büyümelerini amaçlamıştık. Şimdi önümüzdeki hedef bununla ilgili çalışmalara başlamak.”

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz