”Öldürün, toplatın, gömün, atın mantığı”

CHP Tire Belediyesi Meclis Üyesi Hidayet Petin, Tire Belediyesi ağustos ayı oturumunda sokak hayvanları ile ilgili bölümde ”Yaratılanı seviyoruz, yaratandan ötürü diyen bir mantıkla öldürün, toplatın, gömün, atın mantığına nasıl geldiniz ya, kısa bir zamanda…” diyerek tepkisini belirtti.

Hidayet Petin: ”Yaratılanı seviyoruz, yaratandan ötürü diyen bir mantıkla öldürün, toplatın, gömün, atın mantığına nasıl geldiniz ya, kısa bir zamanda…”

Gömün
''Öldürün, Toplatın, Gömün, Atın Mantığı''

Tire Belediyesi ağustos oturumda sokak hayvanları ile ilgili konuşma sırasında gergin anlar oldu. CHP Tire Belediyesi Meclis Üyesi Hidayet Petin, sokak hayvanları ile ilgili Ak Parti Balçova Meclis Üyesi Abdulhakim Evin ile şu diyaloğu gerçekleştirdi:

Ab
''Öldürün, Toplatın, Gömün, Atın Mantığı''

H- İçeri atsanıza belediye başkanlarınızı, onları yargılasanıza. Niye yapmadılar?
A- Komşularımızla görüştüm, büyük bir çoğunluğu bu yasanın doğru olduğunu yönünde görüş bildiriyor.
H- Komşuları çok iyi bilirkişiymiş yani hepsi memnunmuş, ya kim onlar ya?
A- Hemşerilerimizin yüzde 75’i yasanın doğru olduğu konusunda görüş bildirmişlerdir.
H- Yüzde 10 bile değilsiniz! Anketlerde yüzde 2 çıktı.
A- Yasaya uymayan belediye başkanları hakkında da 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası vardır.
H- Bizi niye suçluyorsunuz şimdi? Niye biz yargılanalım? Efendim veterinerler katlediyormuş, biz yeminliyiz, biz canı yaşatmak için yemin etmiş bir meslek sahibiyiz. Bizi bir kere konuşurken desturlu konuşun. Doktorları dövdürüyorsunuz her hafta, veterinerleri de mi başlayacaksınız böyle dövdürmeye? Ya biraz desturlu konuşun. Biz yaşatmak için mücadele veriyoruz.

Aaa
''Öldürün, Toplatın, Gömün, Atın Mantığı''

Aklınızı başınıza alın, bu şekilde çözemeyeceksiniz,halk çarpmasına urayacaksınız! Halk çarpacak sizi. Baın 100 bin köpeği barınaklarda tutabiliyoruz. 4 milyon köpek olduğu söyleniyor, bazende 2 milyon diyor bazı gruplarda. Yav 100 bin köpek barınaklara alabiliyorsunuz, nasılalacaksınız bunları toplayıp? Nereye koyacaksınız? İşte ne yapıyorlar Altındağ’da Niğde’e yaptıkları gibi köpekleri toplattırıp buldozerlerle gömüyorlar. Bizim belediyede 2 tane veterinerimiz var, ilçe tarımda 18 veterinerimiz var arkadaşlar.

Belediyelere yüklüyor devlet, 18 veteriner şilçe tarımda oturuyor hiç bir görevleri yok. Yeni çıkan kanunda 2028’e kadar brınakları tamamlayı diyor. Şimdilik 100 bin kişilik barınaklar ama kanun nasıl, topla barınaklara al. Nereye koyacaksın barınaklara? Sizden yalnız herkesi içinde teşekkür ediyorum, yanınıza gelicem Tire’de 100 bin dönm hazine arazisi var çöplük olarak kullanılıyor, oraya biz barınak yapmak istiyoruz sizden isteyeceğiz onu, yanınıza geleceğim. Hayretler içerisinde izliyorum ya, hayret ediyorum size. Ya yaradılanı seviyoruz, yaradandan ötürü diyen bir mantıkla öldürün, toplatın, gömün, atın mantığına nasıl geldiniz ya, kısa bir zamanda…

”Yaratılanı seviyoruz, yaratandan ötürü diyen bir mantıkla öldürün, toplatın, gömün, atın mantığına nasıl geldiniz ya, kısa bir zamanda…”


Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz