Haremeyn-Kutsal Yolculuk Sergisi’ne Yoğun İlgi

Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde ziyarete açılan “Haremeyn-Kutsal Yolculuk Sergisi” yoğun ilgi gördü

İstanbul’un tarihine ışık tutan Panorama 1453 Tarih Müzesi, Ramazan ayında ziyarete açtığı “Haremeyn-Kutsal Yolculuk Sergisi” ile ziyaretçilerini ağırladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Kültür A.Ş.’nin işletmesinde bulunan müze, serginin açıldığı tarihten sonlandığı 23 Haziran’a kadar yaklaşık 90 bin ziyaretçiyi ağırladı.

İBB Kültür A.Ş., işletmesinde bulunan müzelerde farklı deneyimlere kapılarını açarak “yaşayan müze” anlayışıyla çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Geçen Ramazan ayı içinde Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde açılan “Haremeyn-Kutsal Yolculuk Sergisi” de 23 Haziran’a kadar müze ziyaretçilerine unutulmaz bir yolculuk yaşattı. 

Haremeyn-kutsal yolculuk sergisi'ne yoğun i̇lgi
Haremeyn-Kutsal Yolculuk Sergisi’Ne Yoğun İlgi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü koleksiyonundan seçilmiş Sakal-ı Şerif ve Kabe-i Şerif başta olmak üzere çeşitli kutsal emanetler ile İsmail Hakkı Efendi Hilye-i Şerifesi, Kazasker Mustafa İzzet Efendi Hilye-i Şerifesi, Mehmed Vefa Efendi Hilye-i Şerifesi gibi nadide eserler de serginin önemli parçalarını oluşturdu. Ayrıca, hac yolculuğunun izlerini taşıyan orijinal kartpostallar ve gravürler de serginin dikkati çeken unsurları arasında yer aldı.

Sergi2 1
Haremeyn-Kutsal Yolculuk Sergisi'ne Yoğun İlgi

Geçmişte Rıhle-i Kebir, Sefer-i Saadet ya da Seyahatü’l-Kübra gibi isimlerle anılan hac yolculuğu, kervanlarla yapılan uzun ve heyecan verici bir yolculuk olarak bilinirdi. Sergi, İstanbul’dan ve farklı İslam beldelerinden başlayan bu kutsal yolculuğun izlerini ziyaretçilere görsel bir şölenle sunarak, İslam tarihine ve İstanbul’un zengin kültürel mirasına derinlemesine bir bakış sunma fırsatı verdi.

Sergi1 1
Haremeyn-Kutsal Yolculuk Sergisi'ne Yoğun İlgi

İstanbul’un fethini tüm gerçekçiliğiyle yaşatan ve “Sultan Mehmed’in Rüyası” adlı “mapping” gösterisiyle tarih ve teknolojiyi bir araya getiren Panorama 1453 Tarih Müzesi’nin 67 bin olan ziyaretçi sayısı, sergiyle 90 bine yükseldi.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz