3 Sanığa Hapis Cezası 1 Sanığa Beraat

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan Hakkında Hapis Kararı


Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin Yargıtay’ın ikinci kez bozma kararının ardından, tutuksuz sanıklar Ahmet Altan 6 yıl 3 ay, Nazlı Ilıcak 5 yıl 3 ay, Fevzi Yazıcı 1 yıl 13 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yakup Şimşek ise beraat etti. 

Haklarında FETÖ’nün medya yapılanmasına yardım ettikleri suçlamasıyla aldıkları hapis cezaları Yargıtay tarafından bozulan tutuksuz sanıklar Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek’in yeniden yargılandıkları davanın karar duruşması bugün İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

3 sanığa hapis cezası 1 sanığa beraat
3 Sanığa Hapis Cezası 1 Sanığa Beraat

Duruşmaya bazı sanıklar ve taraf avukatları katıldı. 

Sanıklar mahkemedeki son sözlerinde beraatlarını talep etti. 

3 SANIĞA HAPİS CEZASI 1 SANIĞA BERAAT

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Ayşe Nazlı Ilıcak hakkında “Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıl 3 ay, Ahmet Hüsrev Altan hakkında  aynı suçtan 6 yıl 3 ay 18 gün, Fevzi Yazıcı hakkında aynı suçtan, 1 yıl 13 ay hapis cezası verdi. Heyet Yakup Şimşek’in ise beraatına hükmetti.

Ahmet
3 Sanığa Hapis Cezası 1 Sanığa Beraat

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Esasa İlişkin Mütalaasını Açıkladı

Mütalaada, sanıklar Fevzi Yazıcı ve Yakup Şimşek hakkında, “terör örgütü üyeliği” suçu için zorunlu olan “hiyerarşik bağ, çeşitlilik, yoğunluk, süreklilik” unsurlarının tam olarak tespit edilemediği belirtildi.

Sanıklardan Şimşek’in, örgütün Bank Asya’nın fonlanmasına yönelik çağrılarından önceki dönemlerde tespit edilen hesap hareketliliğinin, BDDK’nın 29 Mayıs 2015’teki kararıyla bankanın TMSF’ye devredilmesinden sonra da devam ettiğinin görülmesi nedeniyle rutin bankacılık işlemi olarak değerlendirildiği kaydedilen mütalaada, bu nedenle sanığın üzerine atılı “silahlı terör örgütüne üye olma” suçunu işlediğinin sabit olmadığı ifade edildi.

Mütalaada, sanık Yazıcı’nın, “örgütün ikinci çağrı dönemi” olarak ifade edilen Eylül 2014’te özel bir bankadan tüketici kredisi olarak çektiği 15 bin lirayı ertesi gün Bank Asya’da ki hesabına yatırdığı, örgütün yayın organlarından Zaman Gazetesi’nde görsel yönetmen-grafik tasarım sorumlu olarak çalıştığı aktarıldı.

Sanık Yazıcı’nın, terör örgütüyle iltisaklı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname’yle kapatılan “Pak-Medya İş Sendikası” üyesi olması dikkate alındığında örgütün talimatlarından haberdar olduğu belirtilen mütalaada, bu nedenle çektiği krediyi Bank Asya’ya yatırmasının olağan bankacılık işlemi olmadığı vurguladı.

Mütalaada, sanığın eyleminin bu haliyle “silahlı terör örgütüne yardım etme” suçunu oluşturduğu kaydedildi.

Fevzi
3 Sanığa Hapis Cezası 1 Sanığa Beraat

Karar açıklandı

Mütalaanın ardından söz verilen sanık Nazlı Ilıcak, sosyal medya hesabından 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı olduğunu belirten paylaşımlar yaptığını, kendisini FETÖ’yle iltisaklı göstermeye çalışan kişinin Nurettin Veren olabileceğini düşündüğünü öne sürdü.

Ilıcak, “15 Temmuz 2016’da terör örgütü olduğu ortaya çıkan FETÖ’yü yanlış değerlendirdim. Bütün hayatım boyunca meşruiyet çizgisinde hareket ettim. Siyasi iktidarları gayrimeşru müdahalelere karşı korumaya gayret ettim. Hayat çizgime ters düşecek, üstelik mensubu olmadığım örgütün peşine takılarak meşru hükümete hazırlanan komplonun nasıl içinde yer alabilirim.” ifadelerini kullandı.

Hakkında örgütten talimat aldığına dair delil bulunmadığını öne süren Ilıcak, 2011’de FETÖ firarisi eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’le röportaj yapması nedeniyle “örgüt üyesi” olarak değerlendirildiğini savundu.

Ilıcak, “O dönem Öz FETÖ’cü olarak bilinmiyordu ki. O dönem Zekeriya Öz gündemde olduğu için bir gazeteci olarak röportaj yaptım. O dönem Adalet Bakanına “HSK tarafından Zekeriya Öz hakkında açılan soruşturmanın neden önü açılmıyor diye.” yazı da yazdım.” diye konuştu.

Söz verilen sanık Yakup Şimşek ise, mütalaaya katıldığını belirterek, beraatine karar verilmesini istedi.

Son sözleri sorulan sanıklar beraatlerini talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Nazlı Ilıcak’ı “terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, aynı suçtan Ahmet Hüsrev Altan’a 6 yıl 3 ay 18 gün, Fevzi Yazıcı’ya ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Sanık Yakup Şimşek’in “silahlı terör örgütüne üye olma” suçunu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatine hükmeden heyet, sanıklar Ilıcak ve Altan hakkında uygulanan yurt dışı çıkış yasağı yönündeki adli kontrol tedbirinin ise devamına hükmetti.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz